Γερμανία: Δίνει άδεια στο Ισραήλ για χρήση 2 drone εναντίον της Χαμάς

Χθες, η Γερμανία ενέκρινε τη χρήση δύο τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών Heron TP από το Ισραήλ, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλισμό.

Αυτή η απόφαση λαμβάνεται κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αντιποίνων του ισραηλινού στρατού εναντίον της Χαμάς, μετά από μια επίθεση της Χαμάς το Σάββατο.

propoli

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ζήτησε από τη Γερμανία να χρησιμοποιήσει τα δύο τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη Heron TP, τα οποία είναι ισραηλινής κατασκευής, για τις επιχειρήσεις της κατά της Χαμάς στην παραθαλάσσια περιοχή.

Τα αεροσκάφη αυτά είναι μέρος της εκπαίδευσης Γερμανών στρατιωτών και είναι μισθωμένα από τη Γερμανία στο Ισραήλ. Η απόκτηση τους με δυνατότητα φέρει οπλισμό εγκρίθηκε πέρυσι από τη Γερμανία.

Ο γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί χειρότερα, το Ισραήλ μπορεί να ζητήσει τη συνεργασία των συμμάχων και των εταίρων του, αλλά πρόσθεσε ότι οι ισραηλινοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι δεν χρειάζονται στρατιωτική ή τεχνική υποστήριξη.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Επίθεση από ουκρανικό drone στο Μπέλγκοροντ – Σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι

Loading