Γερμανία: Eνέκρινε την είσοδο της COSCO στο λιμάνι του Αμβούργου

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε την τελική έγκριση σε συμφωνία για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου από την κινεζική ναυτιλιακή COSCO σε τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Αμβούργου, μεταδίδει η Deutsche Welle

Τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς επανεξετάζει απόφαση που ελήφθη τον Οκτώβριο του 2022 για να δοθεί το «πράσινο φως» στη συμφωνία.

propoli

Η επανεξέταση κρίθηκε αναγκαία καθώς ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων Tollerort χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμης σημασίας γερμανική υποδομή νωρίτερα το 2023 από την εθνική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας, την BSI.

Ωστόσο, την Τετάρτη, ο επικεφαλής κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπερστρεϊτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση του Οκτωβρίου, η οποία περιορίζει το μερίδιο της COSCO στον τερματικό σταθμό Tollerort στο 24,99%.

Αυτός ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε μετά την έντονη αντίθεση στη συμφωνία από τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), κυβερνητικούς εταίρους των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Σολτς.

Δείτε επίσης: Ο Ζελένσκι υπόσχεται πως θα ανακαταληφθεί όλη η Ουκρανία

Loading