Γερμανία: Η Lufthansa ακυρώνει 800 πτήσεις την Παρασκευή λόγω απεργίας των πιλότων

Το συνδικάτο απαιτεί αύξηση μισθών κατά 5,5% φέτος για τους περισσότερους από 5.000 πιλότους της και αυτόματη αποζημίωση για τον πληθωρισμό

Η γερμανική Lufthansa (LHAG.DE) ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να ακυρώσει 800 πτήσεις την Παρασκευή, επηρεάζοντας πιθανότατα 130.000 επιβάτες, μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου των πιλότων για μονοήμερη απεργία.

propoli

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC) δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι οι συζητήσεις για τους μισθούς απέτυχαν και οι πιλότοι της Lufthansa θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ξεκινώντας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, επηρεάζοντας τόσο τις υπηρεσίες επιβατών όσο και εμπορευμάτων.

Η Lufthansa δήλωσε ότι οι ακυρώσεις πτήσεων θα επηρεάσουν τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, προσθέτοντας ότι αρκετές πτήσεις θα πρέπει επίσης να ακυρωθούν την Πέμπτη.

Η VC απαιτεί αύξηση μισθών κατά 5,5% φέτος για τους περισσότερους από 5.000 πιλότους της και αυτόματη αποζημίωση για τον πληθωρισμό στη συνέχεια, σύμφωνα με το Reuters.

«Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa την Πέμπτη. «Ωστόσο, δεν αντέχουμε ούτε τις αυξήσεις κόστους που συνδέονται με τις απαιτήσεις της VC», πρόσθεσε.

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι και προκάλεσαν πολύωρες ουρές στα μεγάλα αεροδρόμια, απογοητεύοντας τους παραθεριστές που επιθυμούν να ταξιδέψουν μετά τα lockdown λόγω COVID-19.

Η Lufthansa έχει ήδη αντιμετωπίσει απεργία φέτος από τους εργαζομένους ασφαλείας και το προσωπικό εδάφους λόγω αμοιβής.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι έκανε ό,τι είναι δυνατό για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της απεργίας των πιλότων της Παρασκευής, αλλά δεν μπορούσε να αποκλείσει ακυρώσεις ή καθυστερήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις το Σαββατοκύριακο.

Το γραφείο του καρτέλ της Γερμανίας απαγόρευσε επίσης την Πέμπτη στη Lufthansa να τερματίσει τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Condor μέχρι νεωτέρας, λέγοντας ότι ο εθνικός αερομεταφορέας εμπόδιζε την Condor να ανταγωνίζεται σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Η Lufthansa είπε ότι έλαβε γνώση της απόφασης του γραφείου του καρτέλ, προσθέτοντας: «Ωστόσο, δεν συμμεριζόμαστε την άποψη της Bundeskartellamt και ως εκ τούτου θα υποβάλουμε την απόφαση σε δικαστική αναθεώρηση.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην σύντροφο της κόρης του – Σοκαριστικό βίντεο

Loading