Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς δηλώνει έτοιμος να επικοινωνήσει ξανά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Έτοιμος να επικοινωνήσει ξανά με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτ, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα.

«Πάει τώρα καιρός από την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία μου. Όμως έχω την πρόθεση, όταν έρθει η ώρα, να μιλήσω ξανά με τον Πούτιν», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του.

propoli

Αναφορικά με τη διευθέτηση της σύγκρουσης, «η Ρωσία οφείλει να καταλάβει πως το θέμα δεν μπορεί να είναι να σφραγίσουμε ένα είδος ψυχρής ειρήνης, στο πλαίσιο της οποίας η σημερινή γραμμή του μετώπου θα γινόταν το νέο σύνορο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αυτό το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να νομιμοποιήσει την εγκληματική εκστρατεία του Πούτιν», επέμεινε ο Όλαφ Σολτς.

«Πρέπει αντιθέτως να φθάσουμε σε μια δίκαιη ειρήνη και η προϋπόθεση για να το πράξουμε είναι μια αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων» από την Ουκρανία, μετά την εισβολή που άρχισε το Φεβρουάριο 2022, πρόσθεσε.

Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως να πει ρητά αν στην αποχώρηση αυτή θα πρέπει να περιληφθεί και η Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέχει από το 2014.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κάθειρξη 18 ετών στον ιδρυτή των Oath Keepers για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Loading