Γερμανία: Σε απεργιακό κλοιό τρία μεγάλα αεροδρόμια – Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια τριών αεροδρομίων ADV, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν περίπου 700 πτήσεις.

Το συνδικάτο Verdi για άλλη μια φορά εξήγγειλε κινητοποιήσεις, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο για να αυξηθούν οι αμοιβές των νυχτερινών βαρδιών, των Σαββατοκύριακων και των αργιών, χωρίς προς το παρόν να φαίνεται πως οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν βρει κοινό σημείο επαφής.

propoli

Αύριο, Παρασκευή (21.04.2023), η απεργία πρόκειται να διευρυνθεί καθώς το Verdi έχει καλέσει το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου της Στουτγάρδης να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να ματαιώσει όλες τις αναχωρήσεις.

Το γερμανικό συνδικάτο EVG έχει επίσης καλέσει σε πανεθνική απεργία στα μέσα μεταφοράς αύριο, Παρασκευή. Μεταξύ των εταιρειών που θα επηρεαστούν από την κινητοποίηση αυτή είναι η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Η απεργία θα επηρεάσει 50 εταιρείες και θα διαρκέσει από τις 3 π.μ. έως τις 11 μ.μ. (04:00 έως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και αναμένονται σοβαρά προβλήματα, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Ο υψηλός πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει προκαλέσει ένα κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Δείτε επίσης: Eurostat: 17,7% μείωση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου στην ΕΕ το τελευταίο οκτάμηνο

Loading