Γερμανία: Σφοδρές αντιδράσεις μετά την πρόταση οικονομολόγου για σύνταξη στα 67

Έντονη αντίδραση προκάλεσε στη Γερμανία η πρόταση που προέκυψε σήμερα από μια επιφανή οικονομολόγο και μέλος της “επιτροπής σοφών της οικονομίας” της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόταση, θα πρέπει να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης πέραν των 67 ετών.

propoli

Η οικονομολόγος Βερόνικα Γκριμ, μέλος της συμβουλευτικής ομάδας που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι η ηλικία συνταξιοδότησης θα πρέπει να συμβαδίζει με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη μακροζωία των ανθρώπων.

Η πρόταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα πολιτικά κόμματα της χώρας. Ειδικότερα, η αυξανόμενη πρακτική των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αποτελεί ανησυχία για την οικονομία και η Βερόνικα Γκριμ προτείνει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η οικονομολόγος τονίζει ότι απαιτείται προσοχή στο γεγονός ότι οι άνθρωποι επιθυμούν και είναι σε θέση να εργάζονται περισσότερα χρόνια. Συνεπώς, η πρότασή της επισημαίνει την ανάγκη αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι απόψεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία και αναμένεται να συνεχίσουν να προκαλούν αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Δείτε επίσης: Αφγανιστάν: Φονική έκρηξη σε ξενοδοχείο στα σύνορα με το Πακιστάν

Loading