Γερμανός Υπ. Οικονομίας: Να σταματήσουν τα τεχνάσματα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Κατά την άποψη του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, οι γερμανικές αρχές πρέπει να λάβουν αυστηρότερα μέτρα κατά των εταιρειών της χώρας αυτής που συναλλάσσονται με τη Ρωσία μέσω τρίτων χωρών και έτσι παρακάμπτουν τις κυρώσεις της ΕΕ

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ πιο έντονα και αποφασιστικά, δήλωσε στην εφημερίδα FunkeMediengruppe. “Το χρωστάμε αυτό, όχι λιγότερο, στο λαό της Ουκρανίας“.

propoli

Από την έναρξη του ρωσικού πολέμου κατά της γειτονικής χώρας πριν από 13 μήνες, η ΕΕ έχει δρομολογήσει δέκα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών περιορισμών και άλλων μέτρων. Για την καλύτερη καταπολέμηση της παράνομης καταστρατήγησης αυτών των κυρώσεων, η Γερμανία θα μπορούσε να διδαχθεί από τη Δανία, για παράδειγμα, δήλωσε ο Χάμπεκ. Τα τελωνεία εκεί αναλύουν πολύ προσεκτικά τις εμπορικές ροές και τα τελωνειακά δεδομένα για ανωμαλίες.

Είπε ότι το κόμμα του είχε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα στα τέλη Φεβρουαρίου για την καλύτερη καταπολέμηση της καταστρατήγησης των κυρώσεων. “Αυτή τη στιγμή το συζητάμε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με τους εταίρους μας στην ΕΕ“, δήλωσε. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομίας. “Τα καθήκοντα που ορθώς ανέλαβε ο κ. Χάμπεκ δεν ανήκουν στα τελωνεία, αλλά στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομίας και Ελέγχου Εξαγωγών στον τομέα ευθύνης του“, ενημέρωσε εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης: Πολωνία: Επιθυμεί περαιτέρω κονδύλια της ΕΕ για την αγορά όπλων στην Ουκρανία

Loading