Γιάκοβ Σίμπι: Έκρηξη αντισημιτισμού κατά 500% στην Ευρώπη

«Το Ισραήλ αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του αρκετά μέτωπα. Είναι το μέτωπο της Χαμάς στη Γάζα, είναι το μέτωπο της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, είναι το μέτωπο της Συρίας και βέβαια έχει και το μέτωπο της Παλαιστινιακής Αρχής, που είναι το κομμάτι των Παλαιστινίων, που βρίσκεται στο Ισραήλ», είπε ο συγγραφέας Γιάκοβ Σίμπι.

Μιλώντας στην εκπομπή «UPDATE» του ERTNEWS ο συγγραφέας Γιάκοβ Σίμπι έκανε λόγο για μια έκρηξη αντισημιτισμού που βλέπουμε να διευρύνεται στην Ευρώπη. Ο κ. Σίμπι σχολίασε μεταξύ άλλων: «Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτός ο πόλεμος, πέραν των πολιτικών του αιτιών, ας πούμε, έχει μέσα του και αντισημιτικές τάσεις».

propoli

«Οι Εβραίοι δεν ξέρω γιατί, είναι κάποιο “κόκκινο πανί“. Δηλαδή πάντα είναι υπαίτιοι για όλα. Αυτή τη στιγμή γίνεται πόλεμος. Κατά τη γνώμη μου, ο πόλεμος αυτός του Ισραήλ, είναι δίκαιος. Νομίζω ότι κάθε κράτος θα τον έκανε», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Σίμπι μάλιστα: «Έχουν γίνει έρευνες αυτές τις μέρες και βλέπουμε ότι ο αντισημιτισμός ανέβηκε στην Ευρώπη κατά 500%, στην Αμερική ανέβηκε κατά 400% και έχουμε και την Αγγλία που ανέβηκε κατά 250%, τη Γαλλία που ανέβηκε κατά τόσο και ακόμα και στην Ελλάδα».

Όσο για το ποιο είναι το μέλλον της Γάζας, ο κ. Σίμπι εξήγησε: «Δεν ξέρω αν η Γάζα μπορεί να γίνει στη σημερινή πραγματικότητα το Ντουμπάι της Μέσης Ανατολής. Γιατί η Γάζα αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που κυβερνάται από μια οργάνωση τρομοκρατική, που σήμερα μάλιστα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, ότι είναι η χειρότερη τρομοκρατική οργάνωση που έχει βγει ποτέ».

Δείτε επίσης: Βουλή: Ομόφωνη άρση της ασυλίας για τους βουλευτές των Σπαρτιατών

Loading