Η απάντηση Πούτιν στη χήρα του Ναβάλνι – «Αβάσιμες οι κατηγορίες περί δολοφονίας του» λέει το Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είδε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα νόβιτσοκ.

propoli

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

«Προφανώς πρόκειται για χυδαίες και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του επικεφαλής του ρωσικού κράτους, αλλά με δεδομένο ότι η Γιούλια Ναβάλναγια έγινε χήρα πριν από μερικές ημέρες, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο», είπε.

Η σύζυγός του είπε πως δεν θα σταματήσει τη μάχη που έδινε ο σύζυγός της.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Πούτιν σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου (…) Μαζί του θέλησε να σκοτώσει την ελπίδα μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας».

Αναφορικά με τις καταγγελίες της χήρας του αντιφρονούντα ότι χρησιμοποιήθηκε νευροπαραλυτικός παράγοντας εναντίον του, ο Πεσκόφ απάντησε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για τις δηλώσεις αυτές», προσθέτοντας ότι «πρόκειται απλώς για αβάσιμες κατηγορίες διότι δεν στηρίζονται από τίποτα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι δικαιολογημένες οι συλλήψεις ανθρώπων που απέτισαν φόρο τιμής στον Ναβάλνι αφήνοντας λουλούδια σε μνημεία για τα θύματα πολιτικής καταστολής της σοβιετικής εποχής.

«Οι δυνάμεις της τάξης ενεργούν στο πλαίσιο του νόμου», τόνισε.

Να αναφερθεί πως οι ρωσικές Αρχές δεν παρέδωσαν τη σορό του στην οικογένειά του με τη δικαιολογία ότι έχει αρχίσει η έρευνα για τα αίτια θανάτου του η οποία θα έχει διάρκεια 14 μέρες.

Δείτε επίσης: Ο Πούτιν δώρισε αυτοκίνητο στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Loading