Η νέα Μις Ιαπωνία κατάγεται από την Ουκρανία και ξεσήκωσε αντιδράσεις – «Είναι Ευρωπαία, δεν έχει σχέση με εμάς»

Μένει στη χώρα από την ηλικία των 5 ετών – Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η νέα Μις Ιαπωνία, γιατί η γυναίκα που κέρδισε τα καλλιστεία στη χώρα κατάγεται από την Ουκρανία και αρκετοί θεωρούν πως δεν έπρεπε να συμμετέχει, πόσο μάλλον να αναδειχθεί νικήτρια.

Σύμφωνα με το BBC, η 26χρονη Καρολίνα Σιίνο γεννήθηκε το 1998 στην Ουκρανία και όταν ήταν 5 ετών μετακόμισε στην Ιαπωνία, όπου μεγάλωσε, στη Ναγκόγκα. Οι γονείς της χώρισαν και η Ουκρανή μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν Ιάπωνα.

propoli

Το μοντέλο λοιπόν, κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στα καλλιστεία του Τόκιο και με άψογα ιαπωνικά είπε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν σαν όνειρο», ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αντίρρηση για τη νίκη της.

«Τη στιγμή που φώναξαν το όνομά μου, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Έχω αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Δεν ήταν εύκολο να γίνω αποδεκτή σαν Ιαπωνέζα, για αυτό είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη που αναγνωρίστηκα ως μία από εσάς σε αυτόν τον διαγωνισμό. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια κοινωνία, όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους, γεγονός που με οδήγησε να συμμετάσχω στον διαγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις, ξέσπασαν αντιδράσεις στα social media, με σχόλια όπως «αν ήταν μισή Γιαπωνέζα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά είναι 0% Γιαπωνέζα και δεν έχει γεννηθεί καν στη χώρα» ή «όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά αποκαλείται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα στέλνει λάθος μηνύματα».

Ο διοργανωτής των καλλιστείων Miss Japan Gran Prix, Ai Wada όμως, υπερασπίστηκε τη νίκη της Σιίνο και ανέφερε πως «μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την ιαπωνική ομορφιά. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα είμαι πεπεισμένος για ένα πράγμα. Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά στην καρδιά μας».

Δείτε επίσης: Νίκος Δένδιας: Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Loading