Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικό λιμάνι και λιμάνι κοντά στην Κριμαία, με έναν νεκρό

Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικό λιμάνι και λιμάνι κοντά στην Κριμαία, με έναν νεκρό

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά ενός λιμανιού, που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τραυμάτισε άλλα τέσσερα, μέσα σε ένα λιμάνι του Στενού του Κερτς που χωρίζει την ηπειρωτική Ρωσία από την Κριμαία, μια περιοχή που είναι Ϲεραφοφυλαγμένη, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ρωσικές τοπικές αρχές.

Οι τέσσερις τραυματίες, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσαν οι αρχές του Κρασνοντάρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι το ναυτικό του προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο εχθρικό φορτηγό πλοίο Slavianin, το οποίο χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά εμπορευμάτων στρατιωτικής χρήσης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στο λιμάνι, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη γέφυρα της Κριμαίας, το εμβληματικό ρωσικό έργο που έχει ήδη στοχοποιηθεί πολλές φορές από την Ουκρανία.

Το πλοίο αυτό βρισκόταν στο λιμάνι του Καυκάζ, στο Στενό του Κερτς, το οποίο συνδέει ακτοπλοϊκά την ηπειρωτική Ρωσία και τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσική Ομοσπονδία. Εμπορεύματα περνούν από αυτό το λιμάνι.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το ταξίδι με οχηματαγωγό έως την Κριμαία είχε ανασταλεί μετά την πολυδάπανη κατασκευή της γέφυρας που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία. Ο διάπλους επαναλήφθηκε μετά την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού που κατέστρεψε αυτό το έργο το 2022, μια επίθεση που αποδόθηκε στην Ουκρανία.

Η γέφυρα της Κριμαίας, η οποία εκτείνεται στο Στενό του Κερτς, δέχθηκε επίσης επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ουκρανικού ναυτικού, τον Ιούλιο του 2023, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές και τον θάνατο δύο αμάχων.

Παρότι η γέφυρα είχε χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στην αρχή της σύγκρουσης από τον ρωσικό στρατό για τη μεταφορά εξοπλισμού στους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, οι απειλές που βαρύνουν τη συγκεκριμένη υποδομή ώθησαν τις αρχές να αναπτύξουν άλλους διαύλους υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στο μέτωπο, η Ουκρανία είχε πολλές επιτυχίες στη Μαύρη Θάλασσα, πλήττοντας επανειλημμένα ρωσικά λιμάνια ή πλοία και κυρίως βυθίζοντας το καταδρομικό Moskva τον Απρίλιο του 2022.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play