Η συνάντηση που αφορούσε την ανασυγκρότηση της πόλης Ντέρνα στη Λιβύη έχει μετατεθεί για αργότερα

Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα την αναβολή για τις αρχές Νοεμβρίου μιας “διεθνούς” διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της πόλης Ντέρνα που καταστράφηκε από τις φονικές πλημμύρες της 10ης Σεπτεμβρίου.

propoli

Η διάσκεψη, που αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου, μετατέθηκε για την και Νοεμβρίου για “επιμελητειακούς” λόγους και “προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις εταιρίες και στα γραφεία μελετών για να ετοιμάσουν τα σχέδιά τους”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η προπαρασκευαστική επιτροπή.

Η αναβολή της διάσκεψης αποφασίστηκε έπειτα από αίτημα των δημάρχων των πληγεισών κοινοτήτων και εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν, διευκρίνισε ο Σακρ αλ-Τζιμπάνι, ο επικεφαλής της επιτροπής αυτής.

Αν και δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, η κυβέρνηση που έχει την έδρα της στο ανατολικό τμήμα της χώρας είχε καλέσει αρχικά το σύνολο της “διεθνούς κοινότητας” να συμμετάσχει στη διάσκεψη.

Φαίνεται πως αναθεώρησε προς τα κάτω τις φιλοδοξίες της αυτή την εβδομάδα, λέγοντας πως η διάσκεψη θα είναι ανοικτή μόνο στις διεθνείς και λιβυκές επιχειρήσεις.

Οι πλημμύρες, που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελ και επιδεινώθηκαν από την κατάρρευση δύο φραγμάτων στην Ντέρνα, προκάλεσαν τον θάνατο 3.893 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης.

Δείτε επίσης: Άγκυρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη μπροστά στο ΥΠΕΣ

Loading