Μετά το κοκορέτσι, η τούρκοι διεκδικούν και το κουλούρι Θεσσαλονίκης!
Όπως μεταδίδει το ekonomi.haber7.com, χαρακτηριστικά, «Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας».
Το άρθρο μάλιστα συνεχίζει αναφέροντας πως η χώρα μας προσπαθεί επί χρόνια να κλέψει τουρκικά εδέσματα όπως ο μπακλαβάς, το κεμπάπ, το ντονέρ και το κοκορέτσι αλλά και το πιο διάσημο σνακ , το κουλούρι, το οποίο αναφέρει πως κρατά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική», αναφέρει συγκεκριμένα.
Δείτε επίσης: Βρετανία: Η στιγμή που ο Σούνακ φαίνεται να… ψηλώνει ξαφνικά! – Δείτε το βίντεο