Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός απέπεμψε κορυφαίο συνεργάτη του λόγω ομοφοβικών σχολίων

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, απέλυσε σήμερα κορυφαίο συνεργάτη του που είχε προβεί σε ομοφοβικά σχόλια τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό

Ο Μασαγιόσι Αράι, μέχρι πρότινος εκτελεστικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, απομακρύνθηκε σήμερα από τη θέση του έπειτα από τον σάλο που προκάλεσαν κάποιες δηλώσεις του που είδαν προ ημερών το φως της δημοσιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ο αποπεμφθείς γραφειοκράτης είχε δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να ζει δίπλα σε ένα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρι και ότι θα σιχαινόταν ακόμη και να το βλέπει.

propoli

Τα σχόλια αυτά ήταν εξωφρενικά και εντελώς αντίθετα προς την προσέγγιση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τον σεβασμό της διαφορετικότητας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ο οποίος θέλει, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Japan Times, να αφήσει πίσω του άλλο ένα σκάνδαλο το οποίο προήλθε από τον στενό του κύκλο.

Σημειώνεται πάντως ότι την ίδια ώρα στην Ιαπωνία επικρατεί κλίμα διαφωνιών και αντιπαραθέσεων γύρω από το θέμα της νομικής αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Δύο άνδρες που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα βρέθηκαν νεκροί

Loading