ΗΠΑ: Απορρίφθηκε ομαδική προσφυγή γιατρών εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν το δικαίωμα να μην εμβολιαστούν αλλά θα πρέπει να ψάξουν δουλειά αλλού

600.000 άνθρωποι επί συνόλου 33,42 εκατ. κρουσμάτων, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, ωστόσο ακόμη υπάρχουν κάποιες φωνές στον τομέα της υγείας που ισχυρίζονται οτι είναι κατά του εμβολιασμού.

propoli

Η Τζένιφερ Μπρίτζες, νοσηλεύτρια και βασική ενάγουσα στην υπόθεση, επιχειρηματολογούσε πως εάν η σύμβασή της τερματιζόταν επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί, θα έπρεπε να θεωρηθεί πως υπέστη άδικη και καταχρηστική απόλυση. Πιο συγκεκριμένα, έκρινε στην προσφυγή ότι τα εμβόλια για την COVID-19 είναι πειραματικά και επικίνδυνα.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός δικαστής Λιν Χιουζ απέρριψε τα συγκεκριμένα επιχειρήματα και συμφώνησε με την πολιτική του Methodist Hospital του Χιούστον να απαιτεί το προσωπικό του να έχει εμβολιαστεί. «Το νοσοκομείο Methodist προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, να σώσει ζωές, χωρίς να μολύνει κανέναν με τον νέο κορονοϊό. Είναι μια επιλογή που έχει κάνει για να είναι το προσωπικό του, οι ασθενείς του και οι οικογένειές τους πιο ασφαλείς», ανέφερε ο δικαστής Χιουζ στην 5σέλιδη ετυμηγορία του.

Επίσης, ο δικαστής ανέφερε ακόμη πως η νομοθεσία του Τέξας προστατεύει τους εργαζόμενους όταν απολύονται επειδή αρνούνται να διαπράξουν κάτι παράνομο αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφορά αυτή τη νομοθεσία.

«Αυτή η νομική μάχη μόλις ξεκίνησε. Το δικαίωμα να εργάζεσαι δεν πρέπει να εξαρτάται από το εάν συμφωνείς να γίνεις πειραματόζωο», τόνισε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους προσφεύγοντες, Τζάρεντ Γούντφιλ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε επίσης: Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading