ΗΠΑ: Διαδηλώσεις για το δικαίωμα στην άμβλωση

Κύμα διαδηλώσεων στους δρόμους μεγάλων αμερικανικών πόλεων για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Χιλιάδες άνθρωποι ξεσηκώθηκαν μετά την απόπειρα ενός ομοσπονδιακού δικαστή από το Τέξας να περιορίσει την πρόσβαση στο χάπι της μιφεπριστόνης, γνωστό και ως χάπι της φαρμακευτικής άμβλωσης.

propoli

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ακτιβιστικές οργανώσεις και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον.

Ομοσπονδιακό εφετείο της Νέας Ορλεάνης αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή κάποιων διατάξεων και έτσι το χάπι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί αλλά υπό όρους.

Το εφετείο διατήρησε κάποιους από τους περιορισμούς όπως η υποχρέωση των γυναικών να κάνουν τρία ραντεβού με φυσική παρουσία σε γιατρό προκειμένου να τους χορηγηθεί το φάρμακο.

Παράλληλα μειώθηκε η περίοδος κατά την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μιφεπριστόνη, από τη 10η εβδομάδα της κύησης που ίσχυε μέχρι τώρα στην 7η.

Επίσης την προηγούμενη Παρασκευή άλλος ομοσπονδιακός δικαστής ζήτησε από την FDA να διατηρήσει την πρόσβαση στη μιφεπριστόνη, χωρίς νέους περιορισμούς, σε 17 πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια.

Δείτε επίσης: Σουδάν: Οι παραστρατιωτικές δυνάμεις RSF ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο

Loading