ΗΠΑ: Ο Τραμπ δε θα μπει σε καραντίνα στο Νιου Τζέρσεϊ

Παρά τις συστάσεις των αρχών για την εφαρμογή καραντίνας της σε κάθε πολίτη που έχει επισκεφθεί πολιτεία όπου η πορεία της Covid-19 είναι ανοδική, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην το εφαρμόσει.

Ο Τζαντ Ντιρ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας σχολίασε «Ο πρόεδρος δεν είναι ένας πολίτης», ερωτώμενος ειδικά για την περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την Αριζόνα, μία από τις αμερικανικές πολιτείες που έχει πληγεί έντονα από τον κορονοϊό.

propoli

«Αναφορικά με την Αριζόνα, ο Λευκός Οίκος ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται για την Covid για να διασφαλίσει ότι ο πρόεδρος δεν θα ερχόταν σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που είχε συμπτώματα ή δεν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις», δήλωσε ο Ντιρ.

«Κάθε πρόσωπο που θα ταξιδέψει με τον πρόεδρο αυτό το Σαββατοκύριακο θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παρακολουθείται στενά μήπως ενδεχομένως παρουσιάσει συμπτώματα. Επομένως, δεν θα θέτει κανέναν κίνδυνο για τους τοπικούς πληθυσμούς», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ θα πάει αυτό το Σαββατοκύριακο στο γκολφ κλαμπ του στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσεϊ, συνοδευόμενος, όπως κάθε φορά που ταξιδεύει, από συμβούλους και δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ οι κυβερνήτες των πολιτειών του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέτικατ ανακοίνωσαν χθες την εφαρμογή καραντίνας 14 ημερών για τους πολίτες που επισκέφθηκαν πολιτείες όπου το ποσοστό μόλυνσης του ιού είναι υψηλό.

Δείτε ακόμη:

ΠΟΥ: Το εμβόλιο κορονοϊού μπορεί να αργήσει ένα χρόνο

Loading