ΗΠΑ: Σε επικίνδυνα επίπεδα η πανδημία του κορονοϊού στο Τέξας

Σε επικίνδυνα επίπεδα οδεύει η πανδημία του κορονοϊού στην πολιτεία του Τέξας, όπου τα κρούσματα είναι συνεχώς σταθερά πάνω από 5.000, όπως προειδοποίησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Γρεγκ Άμποτ.

Μπροστά στην αναζωπύρωση της πανδημίας λίγο μετά τη χαλάρωση του lockdown, αξιωματούχοι στο Τέξας, τη Φλόριντα και άλλες πολιτείες έχουν επιβάλει εκ νέου μέτρα σε πολίτες και επιχειρήσεις, υπό τον φόβο ότι το υγειονομικό σύστημα θα καταρρεύσει.

propoli

Αρκετές νότιες και δυτικές πολιτείες σημειώνουν δραματική αύξηση των κρουσμάτων, μετά την άρση των μέτρων. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ξερνά τώρα τα 2,5 εκατ., ενώ οι θάνατοι υπερβαίνουν τις 125.000.

Παγκοσμίως, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ότι το Τέξας θα εφοδιαστεί με επιπλέον διαγνωστικά τεστ για όσο χρειαστεί και κάλεσε τους Τεξανούς να φορούν μάσκες όπου χρειάζεται, καθώς είναι πλέον γνωστό «ότι μπορεί να επιβραδύνει τον ιό».

Loading