Ιράν: Η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους, εάν το Ισραήλ σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές

Η Χαμάς έχει δηλώσει πρόθυμη να ανταλλάξει 199 ομήρους με χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει σχεδόν 200 ομήρους, εάν το Ισραήλ βάλει τέλος στις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, υποστήριξε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, αν και η Χαμάς δεν έχει αναγνωρίσει ότι έχει κάνει μια τέτοια προσφορά.

propoli

Το Ιράν θεωρείται ως ο κύριος χορηγός της Χαμάς στον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Χαμάς «δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απελευθέρωση των πολιτών και των αμάχων που βρίσκονται υπό κράτηση από τις αντιστασιακές ομάδες, αλλά επισήμαναν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αυτά απαιτούν προετοιμασίες που είναι αδύνατες με τoυς καθημερινούς βομβαρδισμούς» κατά της Γάζας.

Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα ανταλλάξει τους 199 αιχμαλώτους που κρατάει με χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Το Ισραήλ από την άλλη πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα άρει την πολιορκία της Γάζας μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Τρομοκράτης της Χαμάς πέφτει νεκρός σε κιμπούτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading