Ιράν: «Η Δύση να εκτιμήσει την αυτοσυγκράτησή μας απέναντι στο Ισραήλ»

«Η συμβουλή μας προς όλους τους υποστηρικτές του σιωνιστικού καθεστώτος είναι να εκτιμήσουν την υπεύθυνη ενέργεια του Ιράν»

Η Τεχεράνη καλεί τα δυτικά έθνη να «εκτιμήσουν την αυτοσυγκράτηση του Ιράν» έναντι του Ισραήλ μετά τη μεγάλης κλίμακας επίθεσή του στο εβραϊκό κράτος ως απάντηση στο χτύπημα στους στρατηγούς των Φρουρών της Επανάστασης που αποδίδονται στο Ισραήλ στο συγκρότημα του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

propoli

«Αντί να κατηγορούν το Ιράν, οι [δυτικές] χώρες θα πρέπει να κατηγορήσουν τον εαυτό τους και να απαντήσουν στην κοινή γνώμη για τα μέτρα που έλαβαν κατά των… εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν από το Ισραήλ» στον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη στη Γάζα, λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Κανάνι.

Ο εκπρόσωπος προσθέτει ότι οι δυτικές χώρες «θα πρέπει να εκτιμήσουν την αυτοσυγκράτηση του Ιράν τους τελευταίους μήνες».

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει το Ιράν για την άνευ προηγουμένου επίθεση με drone και πυραύλους στο Ισραήλ, για την οποία η Τεχεράνη επιμένει ότι ήταν μια πράξη «αυτοάμυνας»

Loading