Ιράν: Νεκροί ένας διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του – Βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέσα στο σπίτι τους

Μαχαιρωμένοι βρέθηκαν ένας από τους σπουδαιότερους Ιρανούς σκηνοθέτες Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του χθες μέσα στο σπίτι τους όπως μετέδωσε σήμερα η ιρανική Δικαστική Αρχή.

Ηλικίας 83 ετών, ο κινηματογραφιστής είχε σκηνοθετήσει το 1969 την «Αγελάδα», μια από τις πρώτες ταινίες του νέου κύματος του ιρανικού κινηματογράφου.

propoli

Ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία Αλμπορόζ Χοσεΐν Φαζελί – Χαρικαντί ανακοίνωσε ότι «στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, διαπιστώσαμε πως ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, η Βαλιντέχ Μοχαμαντιφάρ, δέχτηκαν πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στον λαιμό».

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Etemad, η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε κάνει γνωστό ότι είχε απειληθεί πρόσφατα από ένα άτομο και ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την κατοικία τους.

«Η έρευνα έδειξε πως δεν υποβλήθηκε καμιά μήνυση για την παράνομη είσοδο στην έπαυλη της οικογένειας Μερτζουί και την κλοπή αγαθών τους», πρόσθεσε ο Φαζελί-Χαρικαντί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης είχε σκηνοθετήσει τις ταινίες «Η Αγελάδα» (1969), «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ένοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996).

Για πέντε χρόνια από το 1980 μέχρι το 1985 έμενε στη Γαλλία για να σκηνοθετήσει την ταινία «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».

Δείτε επίσης: Σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Ρουκέτες πλήττουν την πόλη

Loading