Ιράν: Οι τελευταίες στιγμές της 16χρονης Αρμιτά στο μετρό της Τεχεράνης

Η 16χρονη Αρμιτά Γκεραβάντ πέθανε μετά από μια φονική επίθεση που υπέστη στις 1η Οκτωβρίου στην Τεχεράνη και τελικά έπεσε σε κώμα, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Το βίντεο δείχνει την 16χρονη, η οποία δεν φορά μαντίλα, να κινείται στο μετρό, να κόβει εισιτήριο, να επισκέπτεται καταστήματα και τελικά να επιβιβάζεται στον συρμό. Λίγα λεπτά αργότερα, εξέρχεται από τον συρμό χωρίς να έχει αισθήσεις.

propoli

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι η 16χρονη «έχασε τις αισθήσεις» χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, διαψεύδοντας τυχόν επεισόδια μεταξύ αυτής και των επιβατών ή των αστυνομικών.

Ωστόσο, μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η 16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση από μέλη της αστυνομίας ηθών του Ιράν, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την επιβολή του υποχρεωτικού μαντίλας στις γυναίκες στο κοινό χώρο.

Οι ιρανικές αρχές επικαλούνται «επίσημη γνωμάτευση γιατρών», σύμφωνα με την οποία η έφηβη υπέστη πτώση που προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και ακολούθησαν συνεχείς σπασμοί, μείωση της οξυγόνωσης του εγκεφάλου και εγκεφαλικό οίδημα, μετά από ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Βιβλική καταστροφή και τουλάχιστον 48 νεκροί από την κακοκαιρία

Loading