Ισημερινός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της ενεργειακής κρίσης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω της ενεργειακής κρίσης – Διάρκεια 60 ημερών

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κύρηξε πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα στη χώρα, για δεύτερη φορά από τον Νοέμβριο, όταν ανέλαβε καθήκοντα.

propoli

Μάλιστα, η προηγούμενη ήταν τον Ιανουάριο, προκειμένου να επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ στρατού και αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος Νομπόα είχε δρομολογήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επικαλούμενο το Reuters θα έχει αυτήν τη φορά διάρκεια 60 ημερών. Σε αυτό το διάστημα δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα αναπτυχθούν για την περιφρούρηση των ενεργειακών υποδομών της χώρας, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα.

Λόγω της ξηρασίας, που οφείλεται εν μέρει στο καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επίπεδα στα υδροηλεκτρικά φράγματα που παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας στον Ισημερινό.

https://politic.gr/category/kosmos

Loading