Ισλανδία: Τα τοξικά αέρια από το ηφαίστειο προκαλούν πανικό στο Ρέικιαβικ – Τρομακτικές εικόνες

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της Ισλανδίας μετά την έκρηξη του ηφαιστείου και τις εικόνες αποκάλυψες που έρχονται από τα σημεία που η λάβα καίει τα πάντα.

Παρά το γεγονός ότι την Τρίτη (19.12.2023) σημειώθηκαν 300 σεισμικές δονήσεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι σεισμοί έχουν κοπάσει, γεγονός που εκλαμβάνουν ως την πρώτη ένδειξη ότι η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται. 

propoli

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές, ενώ σημειώνεται πως περίπου 4.000 κάτοικοι έχουν εκκενώσει την ευρύτερη περιοχή.

Η λάβα που εκτοξεύεται από το ηφαίστειο στην Ισλανδία φαίνεται πως ρέει σε μακρινή απόσταση από την πόλη με τις Αρχές να εκφράζουν την ελπίδα ότι η πόλη δεν θα απειληθεί.

Η έκρηξη ήταν εντυπωσιακή καθώς η λάβα και ο καπνός έφτασε σε ύψος 100 μέτρων.

Στα πλάνα που μεταδίδονται ζωντανά από την έκρηξη διακρίνεται να ρέει κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη λάβα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ουρανό.

Η μυρωδιά του καπνού και της τέφρας φτάνει σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Το Ρέικιαβικ μπορεί να μην κινδυνεύει από το μάγμα του ηφαιστείου, κινδυνεύουν όμως οι κάτοικοί της από τις τεράστιες ποσότητες τοξικών αερίων που εκλύει.

Οι επιστήμονες λένε ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν πόσο καιρό θα διαρκέσει η εκτόξευση λάβας, καθώς το ηφαίστειο μπορεί να συνεχίσει να «βρυχάται» για μέρες, ή ακόμα και για μήνες.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Loading