Ισπανία: Ακύρωση λόγω κορονοϊού του διάσημου φεστιβάλ τοματοπόλεμου

Ακόμα ένα πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊου, καθώς αποφασίστηκε η ακύρωση του διάσημου φεστιβάλ La Tomatina, που εξελίσσεται σε έναν απίστευτο τοματοπόλεμο.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην πόλη Bunol της Βαλένθια, συγκεντρώνει περίπου 20.000 άτομα από όλο τον κόσμο και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές δρόμου στην Ισπανία. Η φετινή έκδοση, που προοριζόταν για τον Αύγουστο, θα ήταν η 75η. Όμως, το δημοτικό συμβούλιο της Bunol αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωσή του κι έτσι δε θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 1957.

propoli

Η δήμαρχος της περιοχής τόνισε με νόημα: «Δεν υπάρχει καμία διαφυγή από το πόσο δύσκολο θα ήταν να οργανώσουμε το πιο διεθνές μας πάρτυ υπό αυτές τις συνθήκες, όπου δεν θα μπορούσαν να διασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες υγειονομικού ελέγχου για τους συμμετέχοντες».

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες είχε ανασταλεί και το περίφημο φεστιβάλ «Σαν Φερμίν», στο οποίο ταύροι κυνηγούν εκατοντάδες… θαρραλέους πολίτες στους δρόμους της Παμπλόνα.

Δείτε επίσης: Ισπανία: Ακυρώνονται οι ταυρομαχίες της Παμπλόνα λόγω κορονοϊού

Loading