Ισραήλ: «Αν μας επιτεθεί η Χεζμπολάχ, θα εξαφανίσουμε το Ιράν από προσώπου γης»

Στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος συνεχίζεται για 16η συνεχόμενη ημέρα, και ο χρόνος κυλά προς τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Nir Barkat, δήλωσε σε συνέντευξη με την DailyMail ότι, εάν η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία λαμβάνει υποστήριξη από το Ιράν, συμμετάσχει στον πόλεμο, το Ισραήλ θα αντιδράσει σφοδρά και οι “Αγιατολάχ” του Ιράν θα εξαφανιστούν από την επιφάνεια της γης.

propoli

Σε μια ευθεία απειλή για να αποτρέψει την Τεχεράνη από περαιτέρω παρέμβαση, ο κNir Barkat προειδοποίησε ότι το Ισραήλ όχι μόνο θα «εξοντώσει τη Χεζμπολάχ», αν αντιληφθεί ότι η σιιιτική οργάνωση «ανοίξει» μέτωπο με το Ισραήλ στον Βοορά, αλλά «θα βάλουμε πραγματικά στο στόχαστρο το Ιράν». «Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν διαπιστώσουμε ότι σκοπεύουν να στοχεύσουν το Ισραήλ, δεν θα ανταποδώσουμε μόνο σε αυτά τα μέτωπα, αλλά θα πάμε στο κεφάλι του φιδιού, που είναι το Ιράν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι Αγιατολάχ στο Ιράν δεν πρόκειται να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, θα φροντίσουμε να πληρώσουν βαρύ τίμημα αν, Θεός φυλάξοι, ανοίξουν το βόρειο μέτωπο. Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, παρόμοιο με αυτό που θα πληρώσει η Χαμάς. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το πολύ σαφές μήνυμα είναι ότι θα κυνηγήσουμε και τους επικεφαλής του Ιράν. Πότε θα το κάνουμε αυτό; Όταν το αποφασίσουμε. Το Ισραήλ έχει ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τους εχθρούς μας. Τους λέμε, κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα – θα έχετε την ίδια μεταχείριση αν μας επιτεθείτε. Θα σας εξαφανίσουμε από προσώπου γης» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου θέλει να φορτώσει στον στρατό την αποτυχία με τη Χαμάς»

Loading