Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να είχαμε ελπιδοφόρα μηνύματα για τους εμβολιασμούς, ωστόσο το διάστημα από 15 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 40%.
Τα στοιχεία αφορούν τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση, ενώ την μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν τα ποσοστά των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 50-59 ετών.
Παράλληλα σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι 12 με 19 ετών δεν έχουν πάει ποτέ σε εμβολιαστικό κέντρο ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται οι εμβολιασμοί των πολιτών που είναι στις ηλικίες 20 με 39 ετών.
Τα στοιχεία του ιδρύματος Gimble δείχνουν ότι από τις 15 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου, τα νέα κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν στην Ιταλία κατά 15%.
Επίσης μείωση παρουσιάζουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι πολίτες που τίθενται σε κατ΄οίκον απομόνωση, αλλά και οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων.
Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Εισαγγελία απαγόρευσε 173 ιστοσελίδες που σχετίζονται με τον Ναβάλνι
- Γιατί η συμφωνία του αιώνα για την UBS αρχίζει να τρίζει
- Κακοκαιρία: Έκτακτο μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Χίο, Σάμο και Ικαρία
- Λας Πάλμας: Ένα πολύτιμο βαθμό στο Βίγκο
- Ζωδιακές Προβλέψεις: Οδηγίες και προειδοποιήσεις για τα ζώδια σήμερα [Τρίτη 01.04.2025]
- Σφοδρές βροχές στη Μύκονο: Εξαιρετικά υψηλές καταγραφές από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr