Ιταλία: Πέφτουν οι μάσκες… σε εξωτερικούς χώρους από 28/6

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 28 Ιουνίου θα ισχύσει η άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας σε ανοικτούς χώρους.

«Ξεπερνάμε την υποχρέωση που αφορά την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε όλη την “λευκή ζώνη”, αλλά πάντα με σεβασμό στα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί», ήταν τα λόγια του κ. Σπεράντσα.

propoli

Μπορεί, βέβαια, να έχει ανακοινωθεί το παραπάνω μέτρο, όμως ταυτόχρονα εγείρει ανησυχίες το γεγονός ότι 45.753 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και υποδομές του τομέα της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό) δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Πρόκειται για το 2,36% του συνόλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας, Φιλίπο Ανέλι, έκανε γνωστό ότι δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλα τοπικά γραφεία του Συλλόγου: θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι εγγεγραμμένοι του, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, μέχρις ότου τους χορηγηθεί σκεύασμα κατά του κορονοϊού. Η προσωρινή αυτή παύση από τα επαγγελματικά καθήκοντα, πάντως, θα ισχύει το πολύ μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το ιταλικό υπουργείο Υγείας, με απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο, όρισε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό, είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά της covid 19.

Δείτε επίσης: Αμπού Ντάμπι: Δωρεάν εμβόλια για όλους τους τουρίστες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading