Ιταλία: “Πράσινο φως” στο Ocean Viking να αποβιβάσει στη Σικελία 572 διασωθέντες (vid)

Οι αρχές της Ιταλίας έδωσαν την άδεια στο Ocean Viking, το πλοίο της SOS Méditerranée το οποίο διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στη Σικελία για να αποβιβάσει 572 μετανάστες που διέσωσε

«Το Ocean Viking έλαβε απόψε από τις ιταλικές αρχές το πολυπόθητο νέο: οι 572 διασωθέντες θα αποβιβαστούν στην Αουγκούστα, στη Σικελία», ανέφερε μέσω Twitter η ΜΚΟ, η οποία έχει τη βάση της στη Μασαλία (νότια Γαλλία).

propoli

«Είναι τεράστια ανακούφιση πως μαθαίνουμε ότι τα δεινοπαθήματά τους στη θάλασσα σχεδόν τελείωσαν και ότι οι 6 επιχειρήσεις διάσωσης επιτέλους προσεχώς θα ολοκληρωθούν», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, η Μεσόγειος SOS απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να της υποδείξει ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει τους μετανάστες που διέσωσε το πλήρωμα του Ocean Viking «το ταχύτερο δυνατόν».

Η ΜΚΟ προειδοποίησε πως εξαντλούνταν τα προπαρασκευασμένα γεύματα και τα φάρμακα πάνω στο σκάφος της και ότι η κατάσταση της υγείας ορισμένων από τους μετανάστες δεν ήταν καλή, καθώς ήταν αφυδατωμένοι και εξαντλημένοι έπειτα από αρκετά εικοσιτετράωρα στη θάλασσα προτού διασωθούν.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε ώρα. Η ομάδα των γιατρών αναφέρει ότι επιδεινώνεται ολοένα περισσότερο η ψυχολογική κατάσταση των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών κι ενός μωρού τεσσάρων μηνών» τόνισε χθες Πέμπτη, μερικές ώρες προτού λάβει το πράσινο φως από τη Ρώμη για να καταπλεύσει στη Σικελία.

Δείτε επίσης: Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει δεκάδες κέντρα περιφερειών

Loading