Ιταλία: Ξεχείλισε ποταμός και πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Μιλάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του Μιλάνου, μετά τη νεροποντή της Τρίτης (14/5), ενώ απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν σειρά επιχειρήσεων στην πόλη του Μιλάνο, στο πλαίσιο των οποίων βοήθησαν και μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες, που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της. Λόγω της βροχόπτωσης, λεωφορεία και τραμ της ιταλικής πρωτεύουσας άλλαξαν τα δρομολόγιά τους λόγω των πλημμυρών, ενώ διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία της γραμμής 2 του μετρό.

propoli

Άνοιξε ειδική, μεγάλη δεξαμενή, με στόχο την μείωση της στάθμης του νερού του ποταμού Λάμπρο, ο οποίος «ξεχείλισε», με σκοπό να μην πλημμυρίσουν και γνωστές περιοχές της πόλης, όπως η Νιγκουάρντα. Και η στάθμη του ποταμού Σεβέζο έχει ανέβει αισθητά.

Οι υπεύθυνοι του δήμου συνιστούν στους πολίτες να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ιδίως σε ό,τι αφορά την χρήση ανισόπεδων δρόμων που έχουν πλημμυρίσει.

«Οι υδάτινες οδοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με βυθοκόρηση. Κακοκαιρία και καταιγίδες στα βόρεια, το Lambro ξεχειλίζει στο Μιλάνο: πλημμυρισμένοι δρόμοι και ταλαιπωρία», ανέβασε εικόνες ένας κάτοικος του Μιλάνο στο X.

«Σήμερα το πρωί το Μιλάνο πιάστηκε στα χέρια της κακοκαιρίας. Οι έντονες βροχοπτώσεις στην πόλη από το απόγευμα της Δευτέρας δεν έδωσαν ανάσα στην πόλη. Ο ποταμός Lambro έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Το Lambro στο κέντρο της Monza: αγγίζει τις όχθες και τις γέφυρες και βρισκόμαστε μόλις την πρώτη μέρα συνεχούς βροχής…», γράφει άλλος στο X.

«Ασταμάτητη βροχή στο Μιλάνο, υπάρχει συναγερμός για τα ποτάμια Σέβεζο και Λάμπρο. Πολλές πλημμύρες, διαμάχη για την καθυστερημένη διάσωση», έγραψε ένα ιταλικό μέσο σχετικά με την κακοκαιρία.

Ιταλικό μέσο επίσης γράφει: «Ο ποταμός Λάμπρο υπερχειλίζει, πλημμυρίζοντας τη νοτιοανατολική περιοχή του Μιλάνου. Το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η γειτονιά Ponte Lambro, όπου οι πολίτες είναι εξοργισμένοι».

Μετεωρολογικά μέσα προειδοποιούν για νέο κύμα κακοκαιρίας στις βόρειες περιοχές της Ιταλίας.

Δείτε επίσης: Καιρός: Έρχεται η αφρικανική σκόνη και ανεβαίνει ο υδράργυρος – Σύσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Loading