Καναδάς: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιπτάμενου αντικειμένου στο Γιούκον

Η καναδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τις έρευνες για τον εντοπισμό του ιπτάμενου αντικειμένου που καταρρίφθηκε περίπου πριν από μια εβδομάδα στην επαρχία του Γιούκον

Μολονότι ερευνήθηκε η ζώνη όπου πιθανολογείται ότι κατέπεσε το αντικείμενο, οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια, κυρίως λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αυτήν.

propoli

Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις, οι μειωμένες πιθανότητες να βρεθεί το αντικείμενο και η πεποίθηση ότι δεν συνδέεται “με κάποιο σενάριο που να δικαιολογεί εντατικές προσπάθειες έρευνας” οδήγησαν την ομοσπονδιακή αστυνομία στην απόφαση να εγκαταλείψει την επιχείρηση, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Στις 11 Φεβρουαρίου, θεωρώντας ότι απειλείται η ασφάλεια των αερομεταφορών, ο αμερικανικός στρατός, σε συνεργασία με τις καναδικές αρχές, έστειλε ένα μαχητικό αεροσκάφος να καταστρέψει το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο. Το βράδυ της Παρασκευής οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν και αυτές ότι σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό δύο άλλων ιπτάμενων αντικειμένων που καταρρίφθηκαν, το ένα στη λίμνη Χιούρον και το δεύτερο στα βόρεια παράλια της Αλάσκας. Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι σε αυτό το στάδιο τίποτα δεν υποδηλώνει ότι αυτά τα δύο αντικείμενα συνδέονταν με το κινεζικό πρόγραμμα κατασκοπευτικών μπαλονιών.

Δείτε επίσης: Νέες εκρήξεις σε πόλη της δυτικής Ουκρανίας – Διακοπές ρεύματος στην υπόλοιπη χώρα

Loading