Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 128 μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δυο πλεούμενα, κινδυνεύουν να πνιγούν στην κεντρική Μεσόγειο
Στο πρώτο πλεούμενο, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί, βρίσκονται 60 άνθρωποι, ενώ στο 2ο οι επιβαίνοντες είναι εξήντα οκτώ. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης.
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τις τελευταίες 24 ώρες, παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας.
Χθες, τέλος, στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν 406 μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και τη Λιβύη.
Δείτε επίσης:
- Εύοσμος – Ωραιόκαστρο: Έκτακτες διακοπές υδροδότησης και σήμερα έως το μεσημέρι
- Πρωτοβουλία διάσωσης με οδυνηρό αποτέλεσμα για τον Άκη Τσελέντη
- Ουκρανία: Η Ρωσία ενδέχεται να αποδεχθεί την εκεχειρία με όρους, δηλώνει η Κάγια Κάλας
- Θεσσαλονίκη: Διακοπή ρεύματος σήμερα στα ανατολικά – Οι περιοχές που επηρεάζονται
- Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα που θα σας μεταφέρει στην Ιταλία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr