Ιστορική απόφαση στην Κίνα, όπου η πόλη Σεντζέν απαγόρευση την κατανάλωση σκύλων και γατιών από την 1η Μαΐου.
Μπορεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη η βρώση σκύλων και γατιών να θεωρείται αδιανόητη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Κίνα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει τα δεδομένα ακόμη και στην ασιατική χώρα.
Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, η Κίνα είχε απαγορεύσει το εμπόριο και την κατανάλωση ειδών άγριας πανίδας, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Προκειμένου να μην υπάρχουν θολά σημεία, οι αρχές της πόλης Σεντζέν θέλησαν να διευκρινίσουν ότι το εν λόγω μέτρο περιλαμβάνει τόσο τους σκύλους, όσο και τις γάτες.
Ο κορονοϊός και οι έρευνες των επιστημόνων
Το θέμα προέκυψε μετά τις υποψίες επιστημόνων ότι ο κορονοϊός covid-19 μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ζώα –μεταξύ των επικρατέστερων «ενόχων» θεωρείται ο παγκολίνος-.
Σημαντικό ρόλο στις συγκεκριμένες εικασίες έπαιξε το γεγονός ότι ο κορονοϊός ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν και τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν σε ανθρώπους που είχαν βρεθεί σε υπαίθρια αγορά όπου πωλούνταν φίδια, νυχτερίδες και άλλα είδη άγριας πανίδας.
Αχτίδα ελπίδας για τις φιλοζωικές
Αξίζει να αναφερθεί, ότι η απαγόρευση κατανάλωσης σκύλων και γατιών στην πόλη Σεντζέν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις φιλοζωικές οργανώσεις, που μάχονται για την εξάλειψη της βρώσης ζώων συντροφιάς.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο θανατώνονται και τρώγονται στην Κίνα περίπου 10 εκατομμύρια σκύλοι και τέσσερα εκατομμύρια γάτες.
Δείτε ακόμη:
Οι γάτες κολλάνε τον κορονοϊό και τον μεταδίδουν σε άλλες γάτες, αλλά οι σκύλοι πολύ λιγότερο