ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κινεζικό αεροπλανοφόρο διέσχισε το Στενό της Ταϊβάν

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία κινεζικά πλοία, μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο Shandong, διέσχισαν σήμερα το Στενό της Ταϊβάν.

Στολίσκος του ΛΑΣ (Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού) τριών πλοίων, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Shandong, διέσχισε το Στενό της Ταϊβάν γύρω στο μεσημέρι σήμερα”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

propoli

Τα πλοία κατευθύνθηκαν “δυτικά της μέσης γραμμής με κατεύθυνση πρhttps://politic.gr/diethni/ος τον βορρά”, πρόσθεσε, αναφερόμενο στο αόρατο αυτό σύνορο, το οποίο χαράχτηκε μονομερώς από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και το οποίο το Πεκίνο αρνείται να αναγνωρίσει.

Αν και η παρουσία κινεζικών πολεμικών πλοίων στο Στενό της Ταϊβάν παρατηρείται συνεχώς και αποτελεί αντικείμενο σχεδόν καθημερινών ανακοινώσεων από την Ταϊπέι, αυτή του αεροπλανοφόρου Shandong δεν είναι συνηθισμένη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν “παρακολούθησαν την κατάσταση και ανέθεσαν σε αεροσκάφη (πολιτικής αεροπορικής περιπολίας), πλοία του ναυτικού και πυραυλικά συστήματα ξηράς να ανταποκριθούν σε αυτές τις δραστηριότητες“, διευκρίνισε το υπουργείο της Ταϊβάν.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της, που εκκρεμεί να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949.

Το Πεκίνο λέει πως προτιμά την ειρηνική επανένωση, αλλά δεν αποκλείει τη χρήση βίας για να επιτευχθεί αυτό.

Δείτε επίσης: Στην έπραση της σημαίας στην Ακρόπολη ο Ιωάννης Σαρμάς (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Loading