Κολομβία – Κάλι: Ανακριτής της εισαγγελίας πυροβόλησε κατά του πλήθους, πριν λιντσαριστεί και πέσει νεκρός

Ο κολομβιανός στρατός άρχισε να αναπτύσσεται κατόπιν της διαταγής του προέδρου Ιβάν Ντούκε στην πόλη Κάλι της Κολομβίας.

O κολομβιανός στρατός άρχισε να έχει έντονη παρουσία και να αναπτύσσεται στην πόλη Κάλι της Κολομβίας, επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, όπου τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά την διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές, αστυνομικούς και ένοπλους πολίτες. Οκτώ από τους 13 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα.

propoli

Ανακριτής της εισαγγελίας του Κάλι πυροβόλησε κατά του πλήθους των διαδηλωτών, σκοτώνοντας δύο πολίτες, πριν λιντσαριστεί από το πλήθος και πέσει και αυτός νεκρός, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Οι συγκρούσεις σημειώνονται έναν μήνα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, την 28η Απριλίου, αρχικά εναντίον του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση – εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα -, με το οποίο η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε επιδίωκε να αυξηθεί ο ΦΠΑ και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Στον ένα αυτό μήνα κινητοποιήσεων, τουλάχιστον 59 νεκροί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, έχουν καταγραφεί στην Κολομβία, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό. Περί τους 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και 123 αγνοούνται. Η οργάνωση Human Rights Watch ανεβάζει τους νεκρούς σε 63.

Δείτε επίσης: Η επιδημιολογική εικόνα και το πολιτικό σκηνικό σε διάφορες χώρες του πλανήτη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading