Κολομβία: Πυροβόλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της χώρας, Ιβάν Ντούκε (pic)

Ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε δέχθηκε πυρά, καθώς πετούσε κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας πετούσε προς την πόλη Κούκουτα στην περιφέρεια Σανταντέρ μαζί με τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εσωτερικών, και τον κυβερνήτη της περιφέρειας.

propoli

Εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας ανέφερε πως κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Ο κ. Ντούκε καταδίκασε την «θρασύδειλη επίθεση» και είπε πως δεν φοβάται «από τη βία και τρομοκρατικές πράξεις».

«Το κράτος μας είναι ισχυρό και η Κολομβία είναι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους απειλές», δήλωσε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει τη διαταγή να βρουν τους υπευθύνους, πρόσθεσε.

Η τοπική εφημερίδα Semana αναφέρει πως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο άκουσαν έναν θόρυβο, σαν κάτι να χτύπησε τη μηχανή, την ώρα που το ελικόπτερο προσγειωνόταν.

Η αριστερή παραστρατιωτική οργάνωση «Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση» (Ejército de Liberación NacionalELN) δρα κυρίως στην περιοχή Κατατούμπο, στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας.

Ιδρύθηκε το 1964 για να παλέψει, σύμφωνα με την ίδια την οργάνωση, εναντίον της ανισότητας της γης και υπέρ της αναδιανομής του πλούτου. Το ELN είναι η μεγαλύτερη παραστρατιωτική οργάνωση της Κολομβίας και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Κολομβία, τις ΗΠΑ, και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα τον Ιούνιο το ELN αρνήθηκε την ανάμειξή του σε μια επίθεση με βόμβα σε αυτοκίνητο σε μια στρατιωτική βάση στην Κούκουτα. Η επίθεση είχε τραυματίσει 36 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου δύο Αμερικάνων στρατιωτικών συμβούλων.

Δείτε επίσης: Δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρι στη Γερμανία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης (vids)

Loading