Κωνσταντινούπολη: Φοιτητική πορεία και επεισόδια στο Πανεπιστήμιο μετά τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου

Κωνσταντινούπολη: Φοιτητική πορεία και επεισόδια στο Πανεπιστήμιο μετά τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου

Εντάσεις και επεισόδια σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, μετά την σύλληψη και ακύρωση του πτυχίου του δημάρχου και υποψήφιου προέδρου του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, το πρωί της Τετάρτης.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, παρά την απαγόρευση που επιβλήθηκε από τις Αρχές. Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την πορεία, ωστόσο χιλιάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας, κατάφεραν να σπάσουν τα «μπλόκα».

Έξω από την κεντρική πύλη, φοιτητές απηύθυναν κάλεσμα προς άλλους φοιτητές, να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο στην περιοχή Σαρατσχάνε.

Στην κινητοποίηση μετείχαν και φοιτητές άλλων πανεπιστημίων της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία, σταμάτησε τους διαδηλωτές μπροστά στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ενώ οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι την δικαίωση του δημάρχου.

Loading

Play