Κορονοϊός – Γαλλία: Εξετάζουν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων

Τι μέτρα εξετάζουν να πάρουν – Θερίζει η Όμικρον στην χώρα

Την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων θα εξετάσει σήμερα η γαλλική κυβέρνηση στην σκιά της πανδημικής κρίσης και της μετάλλαξης Όμικρον που θερίζει στην Ευρωπή.

propoli

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο συμβούλιο υγειονομικής άμυνας το απόγευμα στις 16.00 τοπική ώρα, μία ώρα πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία θα εγκριθεί το σχέδιο νόμου που θα θεσπίζει το εμβολιαστικό πιστοποιητικό, το οποίο θα εγκαταστήσει το υγειονομικό πιστοποιητικό.

Στην χώρα το Σάββατο, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 ημερήσιων κρουσμάτων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε στα 27.697 χθες, Κυριακή, εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλος αριθμός φαρμακείων και διαγνωστικών κέντρων είναι κλειστά την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μία από τις επίμαχες προτάσεις είναι η αναβολή της επιστροφής στο σχολείο που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιανουαρίου. Ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης , ανάμεσά τους και η υποψήφια των Le Republicains για τις προεδρικές εκλογές Βαλερί Πεκρές , ζητούν την αναβολή της λειτουργίας των σχολείων. Το ίδιο επιθυμούν ορισμένοι εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας, δεδομένης της χρονικής εγγύτητας με τους εορτασμούς για το Νέο Ετος.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου είναι μία από τις προτάσεις που εξετάζονται, αν και πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι ένα τέτοιο επί μέρους και μικρής χρονικής διάρκειας μέτρο, μόνο για μία βραδιά, δεν θα φέρει αποτέλεσμα

Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι πιθανόν να ενισχυθεί σε χώρους συγκέντρωσης άνω των 10 προσώπων, όπως υπαίθριες αγορές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, η κυβέρνηση επενδύει στον εμβολιασμό και την μετατροπή του υγειονομικού σε εμβολιαστικό πάσο «για την πρόσβαση σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, στα εστιατόρια, καφέ και μπαρ, σε οργανωμένες επαγγελματικές εκδηλώσεις ή στις υπεραστικές συγκοινωνίες», κυρίως στις σιδηροδρομικές, σύμφωνα με το υπό συζήτησιν σχέδιο.

Το τελευταίο αυτό μέτρο επρόκειτο αρχικά να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του Ιανουαρίου, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να επισπεύσει την εφαρμογή του από τις 15 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ελεύθερος υπό όρους ο Στάθης Παναγιώτοπουλος για τη μία υπόθεση – Παραμένει κρατούμενος για τη νέα δίωξη (vids)

Loading