Κορονοϊός: Πιο δίκαιη στάση ζητά η Κίνα από τον ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή του στα μέτρα που έλαβαν ορισμένες χώρες για ταξιδιώτες από την Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατηγόρησε την Κίνα ότι είναι ανειλικρινής σχετικά με τους αναφερόμενους θανάτους από κορονοϊό, με αποτέλεσμα η Κίνα να απαντήσει και να ζητήσει από τον ΠΟΥ να υιοθετήσει μια «δίκαιη» στάση απέναντι στον ιό.

propoli

Η Κίνα παρουσίασε μια ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων μετά την άρση των αντιεπιδημικών μέτρων στις αρχές Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία και τα κρεματόρια. Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν μόνο έναν ελάχιστο αριθμό θανάτων από τον ιό, αφού άλλαξαν τη μέθοδο καταμέτρησης των κρουσμάτων.

Η διπλωματική εκπρόσωπος της Κίνας, Μάι Νινγκ, δήλωσε ότι το Πεκίνο μοιράζεται «ακριβή δεδομένα και πληροφορίες» για τον ιό και τόνισε τη «στενή συνεργασία» μεταξύ Κίνας και ΠΟΥ. Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ ζήτησαν από την Κίνα πιο «γρηγορότερα, πιο τακτικά και πιο αξιόπιστα δεδομένα για νοσηλείες και θανάτους», καθώς και «πιο ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο αλληλουχία του ιού».

Ο ΠΟΥ έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή του στα μέτρα που έλαβαν ορισμένες χώρες για ταξιδιώτες από την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση «ενθάρρυνε ενεργά» τα κράτη μέλη της να απαιτήσουν από όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Δείτε επίσης: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις συστάσεις της ΕΕ όσον αφορά την Κίνα και το νέο κύμα κορονοϊού

Loading