Κρίσιμες στιγμές στη Μεσόγειο: Πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας καταπλέει κοντά στην Ιταλία

«Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο» σχολιάζει ξένος ειδησεογραφικός ιστότοπος

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο κοντά την Ιταλία, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Naval News», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

propoli

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πόσο καιρό είναι εν πλω κοντά στο συγκεκριμένο μέρος, αλλά σύμφωνα με το «Naval News» το πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας ενδέχεται να είναι ο αντικαταστάτης του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshal Ustinov» το οποίο ήταν στη Μεσόγειο μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Το «Marshall Ustinow» όμως βρίσκεται στα νερά μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας συνοδευόμενο από το αντιτορπιλικό «Vice – Admiral Kulakov».

«Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», σχολιάζει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

«Η συσσώρευση δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα ως μέρος της εισβολής στην Ουκρανία είναι γνωστή. Λιγότερο συχνά συζητείται η σχετική συσσώρευση στη Μεσόγειο, η οποία θεωρείται ως η εξωτερική άμυνα για τις επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».

Σύμφωνα με το «Naval News» όμως το οποίο επικαλείται αναλυτές του «Open Source Intelligence» (OSINT) το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο αποτελεί άλλον έναν «παίκτη» στην αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία.

Το «Naval News» ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ρωσικού υποβρυχίου τύπου «SSN» ή υποβρυχίου, εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ, να επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

Δείτε επίσης: Πυρά Σαρλ Μισέλ κατά Φον ντερ Λάιεν: «Επί μήνες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή»

Loading