Κύμα αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ

Την Παρασκευή (2/2), αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις με αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία με στόχο τους μαχητές.

Αυτές οι επιθέσεις ακολούθησαν την επίθεση που έγινε με ένα ανεπανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία την προηγούμενη Κυριακή, κατά την οποία τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν.

propoli

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, μια ένοπλη ομάδα που λαμβάνει υποστήριξη από το Ιράν, για την επίθεση αυτή.

H Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), η οποία είναι στρατιωτικά υπεύθυνη για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανέφερε ότι δυνάμεις των ΗΠΑ «πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της Δύναμης Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και των συνεργαζόμενων με αυτήν παραστρατιωτικών ομάδων».

Όπως αναφέρει, «οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους, με πολυάριθμα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς που πέταξαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αεροπορικές επιδρομές χρησιμοποίησαν περισσότερα από 125 πυρομαχικά ακριβείας».

Ακόμη, αναφέρει ότι «οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν περιλάμβαναν κέντρα επιχειρήσεων διοίκησης και ελέγχου, κέντρα πληροφοριών, αποθήκες ρουκετών και πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και εγκαταστάσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και εφοδιασμού πυρομαχικών των ομάδων πολιτοφυλακής και των χορηγών τους IRGC που διευκόλυναν τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Συνασπισμού».

«Έγινε στόχος εγκατάσταση ένοπλων παρατάξεων στην περιοχή της Αλ Κάιμ, πρόκειται για αποθήκη ελαφρών όπλων, κατά τις πρώτες πληροφορίες», είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί

Στέλεχος των Χασντ ας Σάαμπι («Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης»), συμμαχίας παραστρατιωτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στο Ιράν και πλέον τυπικά είναι ενταγμένες στις ένοπλες δυνάμεις, επιβεβαίωσε το πλήγμα αυτό κι έκανε λόγο για δεύτερο στην περιοχή Αλ Ακάσατ, νοτιότερα.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας

Loading