Αναφορά σε βίντεο με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ που σκοτώνει προστατευόμενες πάπιες στη Βενετία, προκαλώντας πολιτική αναστάτωση. Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλύπτει τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ να πυροβολεί άγριες πάπιες σε προστατευόμενη περιοχή της Βενετίας. Η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βένετο και στο Κοινοβούλιο, όπου ζητείται παρέμβαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος Πιτσέτο Φρατίν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ επισκέφθηκε τη Βενετία για διακοπές με τη νέα του σύντροφο, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα κυνήγι στη λιμνοθάλασσα μαζί με φίλους. Το βίντεο, που περιλαμβάνει συνέντευξη με τον Τραμπ Τζούνιορ, δείχνει σκηνές κυνηγιού και περιγράφει τις πάπιες που θανατώθηκαν.
Οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκε το κυνήγι αναφέρονται ως προστατευόμενες περιοχές σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ειδικά εντός της ζώνης Natura 2000. Ο περιφερειακός σύμβουλος της Europa Verde, Andrea Zanoni, επεσήμανε ότι το κυνήγι προστατευόμενων ειδών απαγορεύεται για τους μη Ιταλούς πολίτες. «Η θανάτωση προστατευόμενων ειδών είναι έγκλημα και θα ζητήσουμε από τον υπουργό να εξηγήσει την κατάσταση», δήλωσε η βουλευτής της Avs, Λουάνα Τζανέλα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr