Λαμπαδηφορία στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης αφιερωμένη στoν Αλεξέι Ναβάλνι

Όλα τα ιταλικά κόμματα πήραν μέρος σήμερα αργά το απόγευμα σε λαμπαδηφορία έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, το Καπιτώλιο, αφιερωμένη στον Αλεξέι Ναβάλνι, με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη με πλήρη εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου του.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ των άλλων η Ιταλική Αριστερά, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Φόρτσα Ιταλία που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το μικρό κεντρώο κόμμα Αzione (Δράση) που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια. Το “παρών” έδωσαν επίσης οι Ιταλοί ριζοσπάστες, όλα τα μεγάλα συνδικάτα και οι πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιταλία. Τη χώρα μας εκπροσώπησε η πρέσβης μας στη Ρώμη, Ελένη Σουρανή.

propoli

Είναι ίσως η μόνη φορά που όλα τα ιταλικά κόμματα παίρνουν μέρος σε μια τέτοια πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Είναι κάτι που οφείλαμε να κάνουμε διότι παρόμοιες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν ήδη σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες“, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Azione και πρώην υπουργός Κάρλο Καλέντα.

Δείτε επίσης: Κοινή επιστολή στήριξης της Φον Ντερ Λαϊεν από Μητσοτάκη και Τούσκ

Loading