Φωτογραφία: Facebook @OceanGate Expeditions

Λιμενικό ΗΠΑ: Αρχίζει έρευνες για τα αίτια της ενδόρρηξης του βαθυσκάφους Titan

«Βασικός μου στόχος είναι να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό», δήλωσε ο Τζέισον Νιούμπαουερ επικεφαλής ερευνητής του αμερικανικού λιμενικού

Όπως ανακοίνωσε το λιμενικό των ΗΠΑ στόχος είναι να μελετηθούν τα αίτια ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τραγωδίες όπως αυτή του υποβρυχίου «Titan», μερικές εκατοντάδες μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού.

propoli

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα αφού το Γραφείο Ασφάλειας των Μεταφορών του Καναδά (BST) επεσήμανε ότι άνοιξε «έρευνα για την ασφάλεια (…) σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό που αφορά το πλοίο Polar Prince», από το οποίο το βαθυκάφος ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού την περασμένη Κυριακή.

«Βασικός μου στόχος είναι να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό, κάνοντας τις κατάλληλες συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του ναυτιλιακού τομέα παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέισον Νιούμπαουερ επικεφαλής ερευνητής του αμερικανικού λιμενικού και αρμόδιος για την έρευνα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βοστόνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική συγκέντρωση στοιχείων, κυρίως «των συντριμμιών από το σημείο του περιστατικού», ενώ σημείωσε ότι το λιμενικό βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες των πέντε νεκρών για το ενδεχόμενο εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ποινικές διώξεις

Μετά την έρευνά του το λιμενικό των ΗΠΑ ενδέχεται, «αν κριθεί απαραίτητο», να συστήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Το Titan, ένα βαθυσκάφους περίπου 6,5 μέτρων, καταδύθηκε στις 18 Ιουνίου με προορισμό το ναυάγιο του Τιτανικού στον βόρειο Ατλαντικό, και θα έπρεπε να αναδυθεί επτά ώρες αργότερα. Όμως έχασε την επαφή με το πλοίο Polar Prince λιγότερες από δύο ώρες μετά την αναχώρησή του.

Οι πέντε επιβάτες του σκοτώθηκαν από την «καταστροφική ενδόρρηξη» που σημειώθηκε στο Titan, επεσήμανε την Πέμπτη το αμερικανικό λιμενικό. Κάποια συντρίμμια εντοπίστηκαν περίπου 500 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού, σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων.

Δείτε επίσης: Πυρκαγιές στον Καναδά: Η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον πλανήτη

Loading