Λίβανος: Νεκροί μια γυναίκα και ένα παιδί από ισραηλινά χτυπήματα

Σύμφωνα με λιβανέζικες πηγές, ένας βομβαρδισμός από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα και ένα παιδί.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά την υπόσχεση της Χεζμπολάχ να αντιδράσει στη δολοφονία αμάχων στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.

propoli

Οι βομβαρδισμοί αυτοί προκάλεσαν το θάνατο μιας γυναίκας και ενός κοριτσιού στο Μαζντάλ Ζουν, ένα χωριό κοντά στα σύνορα.

Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικές υπηρεσίες, οι επιθέσεις αυτές έγιναν σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε επίθεση κατά ενός κτιρίου του στρατού στο χωριό Γιαρούν και εξαπέλυσε επιδρομές εναντίον τριών επιχειρησιακών κέντρων της Χεζμπολάχ στο νότο. Παρά την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκε το Μαζντάλ Ζουν, όπου σημειώθηκαν οι θανάτοι.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι θα εντείνει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ σε αντίδραση στους θανάτους 10 Λιβανέζων αμάχων από ισραηλινές επιθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στον Λίβανο από τις 8 Οκτωβρίου έχουν κοστίσει τη ζωή σε περίπου 50 αμάχους και περίπου 200 μαχητές της Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του, οι επιθέσεις από τον Λίβανο προς το Ισραήλ έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 10 ισραηλινούς στρατιώτες και πέντε αμάχους.

Δείτε επίσης: Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγορείται επειδή δημοσιοποίησε «αδιακρίτως» ονόματα πηγών

Loading