Μαδρίτη: Χιλιάδες αγρότες κατέκλυσαν με τρακτέρ το κέντρο

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, με τη Μαδρίτη να είναι η τελευταία που βιώνει την παρουσία τους, καθώς τρακτέρ κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης.

Χιλιάδες ισπανοί αγρότες προέβησαν σε μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Μαδρίτης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα.

propoli

Με μια ποικιλία ήχων όπως κόρνες, κουδούνια αγελάδων και τύμπανα, οι αγρότες απάντησαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και άλλων οργανώσεων.

Περίπου 500 τρακτέρ φθάνοντας στο κέντρο της πόλης σχημάτισαν πέντε φάλαγγες, στην κάθε μία εξ αυτών συμμετείχαν περίπου εκατό οχήματα.

Οι αγρότες φέροντας πανό με μηνύματα όπως “ο αγροτικός κόσμος πεθαίνει” και “χωρίς την ύπαιθρο, η πόλη δεν τρώει“, κατέλαβαν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Γεωργίας.

Αυτή η κινητοποίηση αποτελεί το αποκορύφωμα ενός κινήματος οργής που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες και έχει ήδη διασχίσει πολλές χώρες της Ευρώπης, προκαλώντας μπλοκάρισμα των δρόμων και εντάσεις με τις αρχές.

«Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε έτσι»

Αυτό που θέλουμε, είναι να ακουστούμε, είναι οι αρχές να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χοσέ Ιγνάθιο Ρόχο, 58 ετών, που ήρθε να διαδηλώσει από το Μπούργος (βόρεια) κατά των τιμών “που δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε” και μιας “γραφειοκρατίας” την οποία χαρακτηρίζει υπερβολική.

Εγώ εργάζομαι 14 ώρες τη μέρα. Και όταν τελειώνω τη μέρα μου στο χωράφι, υπάρχουν πάντα χαρτιά που με περιμένουν”, λέει, ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος 3.300 στρεμμάτων όπου καλλιεργούνται σιτηρά και εκτρέφονται ζώα.

Τη σκυτάλη παίρνει ο Μπερναρντίνο Ερνάντεθ, που ήρθε να διαδηλώσει με ένα πανό όπου γράφει: “η γραφειοκρατία καταστρέφει την εκμετάλλευσή μου”. “Όλα για τη διοίκηση. Θα χρειαζόμουν έναν άνθρωπο με πλήρες ωράριο, είναι αδύνατο”, λέει ο 70χρονος αγρότης.

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Κατέρρευσε υπό κατασκευή γέφυρα – Δύο νεκροί και δύο τραυματίες

Loading