Μακρόν: «Να εργαστούμε για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ζήτησε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν στην έναρξη της ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Λωρίδα της Γάζας η οποία διεξάγεται στο Παρίσι.

«Πιο άμεσα πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των αμάχων. Για αυτό χρειάζεται μια ανθρωπιστική παύση πολύ γρήγορα και πρέπει να εργαστούμε προς μια κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο Μακρόν. «Αυτό θα πρέπει να καταστεί δυνατό», πρόσθεσε.

propoli

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρξει προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και συμπλήρωσε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σ’ αυτό το θέμα. Τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για κάτι μη διαπραγματεύσιμο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να αμύνεται και το καθήκον να προστατεύει τους πολίτες του» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει «ευθύνη να σέβεται το δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους».

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί ποτέ να γίνεται χωρίς κανόνες», εκτίμησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε εξάλλου ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται «ολοένα και περισσότερο κάθε ημέρα».

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά είναι σημαντικό το πώς το κάνει

Loading