Μακρόν: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Την ώρα που στον ΟΗΕ η Δύση διαφωνούσε για τον τρόπο τον χρόνο αλλά και τον χαρακτηρισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μέση Ανατολή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έθετε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης βοήθειας στη Γάζα

Λίγο μετά το χθεσινό ψήφισμα του ΟΗΕ περί «ανθρωπιστικής εκεχειρίας», υπέρ του οποίου ψήφισαν 120 χώρες, 15 τάχθηκαν κατά και 45 απείχαν -μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Γερμανία– και καθώς ο ίδιος ο Μακρόν δεν κατάφερε να πείσει τους βασικούς δυτικούς συμμάχους για μια συνολική «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, ξεκίνησε το γαλλικό σχέδιο έκτακτης βοήθειας, από αέρος και θαλάσσης προς τη Λωρίδα της Γάζας, σε συνδυασμό με μια επιπλέον οικονομική βοήθεια για τη συνδρομή και περίθαλψη των Παλαιστίνιων της περιοχής.

propoli

Όπως μεταδίδει η Ελληνική Σύνταξη της DW στο Παρίσι, ένα γαλλικό αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια πέταξε σήμερα για την Αίγυπτο, σύμφωνα με την υπόσχεση πάντως που είχε δώσει ο Μακρόν στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι στην πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά γαλλικών αεροπλάνων, τα οποία θα ακολουθήσουν και τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Καΐρου ή στην αιγυπτιακή βάση Ελ Αρις, 30 χλμ. μόλις από τη Ράφα.

Να υπενθυμίσουμε πως στη Γαλλία και στο Παρίσι ειδικότερα συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, παρά τις απαγορεύσεις, εξαιτίας ισλαμιστικών συνθημάτων.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Στους 1.400 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Τα έγγραφα με τις εντολές προς τους τρομοκράτες

Loading