Μακρόν: Θα πρέπει να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για εκεχειρία διαρκείας στη Μ. Ανατολή

Την ανάγκη εντατικοποίησης και διπλασιασμού των προσπαθειών για επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας στη Μέση Ανατολή, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι αν ο στόχος του Ισραήλ είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, τότε ο πόλεμος θα διαρκέσει 10 χρόνια

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τα όσα γίνονται στην Γάζα, αναφέροντας ότι μεταβαίνει στο Κατάρ για να βοηθήσει στην προσπάθεια επανεκκίνησης των συνομιλιών για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

propoli

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Μακρόν είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς την Χαμάς.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια» είπε ο Μακρόν.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων…Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μια προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατέρρευσε χθες Παρασκευή καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν, με τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση.

Δείτε επίσης: «Eκπληκτικό κατόρθωμα» | Μια 70χρονη από την Ουγκάντα γέννησε δίδυμα

Loading