Μάλτα: Χαλαρώνει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους τριπλοεμβολιασμένους

Έρχονται νέα μέτρα που θα περιορίζουν την είσοδο ακόμη και εμβολιασμένων σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις.

Η Μάλτα αναθεώρησε τον κανόνα για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική για τους εμβολιασμένους με τρεις δόσεις, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα βρίσκονται σε ομάδες τριών ή περισσότερων ατόμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν.

propoli

Ο Φερν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο νέος κανόνας θα ισχύσει από τη Δευτέρα, όταν θα καταργηθούν οι κανόνες των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων σε εστιατόρια και μπαρ και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα μπορούν να έχουν ξανά θεατές εφόσον βέβαια τηρείται ένα συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ωστόσο, από την Δευτέρα θα τεθούν σε ισχύ κανόνες που θα περιορίζουν την είσοδο ακόμη και εμβολιασμένων σε εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις.

Παρά την σκληρή κριτική, ο Φερν υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Μάλτας θα επιμείνει σε αυτά τα μέτρα, στον απόηχο των πρόσφατων προειδοποιήσεων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο μισός πληθυσμός της Ευρώπης θα μπορούσε να μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σήμερα Πέμπτη, η Μάλτα ανακοίνωσε 462 νέα κρούσματα κορονοϊού και 4 θανάτους, ανεβάζοντας σε 500 τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

Δείτε επίσης: Νορβηγία-Μέτρα κορονοϊού: Αίρεται μερικώς η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ

Loading